Gordijnen bij Rebel Wonen | Slapen in Huizen.

Gordijnen zijn dé sfeermakers in huis. Gordijnen bepalen voor een groot deel de eerste indruk die u heeft als u een vertrek in loopt. Niet voor niets dat er zoveel keus is in stoffen, maar ook in de mogelijkheden van confectie. Zo kunt u gordijnen altijd aanpassen aan uw eigen stijl en interieur. Rebel Wonen | Slapen adviseert u hierin graag.

Overgordijnen

Een overgordijn is een gordijn van stof waar je niet meer doorheen kan kijken. De dichtheid van de stof kan wel erg verschillen. Zo zijn er overgordijnen die lichtdoorlatend zijn. Dan komt er overdag nog steeds een grote hoeveelheid licht naar binnen, maar meestal kan je niet meer door deze stoffen naar buiten kijken. Er zijn ook verduisterende overgordijnstoffen. Deze stoffen kunnen zelfs op een zomerdag een vertrek nog donker maken. Overgordijnen worden gemaakt van diverse materialen. Veelal van katoen, viscose, polyesther of linnen. Elke samenstelling heeft voor en nadelen. Laat u daarom goed informeren welke gordijnstof het beste bij u past.

Vitrage gordijnen

Een vitrage is een dunne, transparante stof die veel licht doorlaat en waar je doorheen kan kijken. Een vitrage wordt vaak direct voor het raam gehangen om zonlicht te filteren en directe inkijk te voorkomen. De mooiste vitrages worden gemaakt van polyesther. Deze hangen heel mooi en zijn praktisch in gebruik en goed te reinigen. De meeste vitrages zijn uni van kleur en hebben onopvallende patronen. Wanneer een vitrage een opvallend patroon heeft of dichter van stof is worden deze vaak in-between gordijnen genoemd.

Vouwgordijnen

Vouwgordijnen en gordijnen geven je interieur een warme uitstraling.

De collectie vouwgordijnen en gordijnen is bijzonder, met schitterende stoffen en unieke details.

Alle stoffen in de collectie zijn geschikt voor zowel vouwgordijnen als gordijnen, zo kun je altijd mooi en makkelijk een passende combinatie maken.

Inbetween gordijnen

De naam zegt het al: een In between gordijn is een stof die net tussen een overgordijn en een vitrage in zit. De stof is lichtdoorlatend, maar niet altijd transparant genoeg om er doorheen te kijken. De In-between stoffen worden veelal gemaakt van polyesther, katoen en viscose. Druk bewerkte transpartante stoffen worden ook vaak In between stoffen genoemd. Een In-between gordijn is sfeervol en geeft niet het ‘volle’ gevoel van een overgordijnstof. Ze kunnen heel goed gecombineerd worden met andere typen raambekleding.

Confectie

De confectie van een gordijn is net zo belangrijk als het uitkiezen van een goede stof. Gordijnen kunnen afgewerkt worden met een enkele-, dubbele- of triplo-plooi. Ook kunnen gordijnen voorzien worden van zeilringen in diverse kleuren en afmetingen.

Uniek is een retourplooi, die de stof netjes invouwt zodat u geen brede stukken gordijn voor uw ramen heeft hangen als de gordijnen zijn geopend.